Бенедикт XVI зустрівся із лауреатами Премії Ратцінґера
  • Пон, 15/11/2021 - 15:09

13 листопада 2021 р. Папа-емерит Бенедикт XVI зустрівся із чотирма лауреатами Премії Ратцінґера у монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані.

Зустріч тривала одну годину і була нагодою для кожного з академіків обговорити з Папою-емеритом свою працю – йдеться у повідомленні Ватиканського фонду Йозефа Ратцінґера-Бенедикта XVI. Наприкінці зустрічі усі її учасники спільно помолились «Радуйся Маріє».

Ганна-Барбара Ґерл-Фальковіц, спеціалістка зі спадщини Едіт Штайн, та Людґер Швінгорст-Шьонберґер, теолог Старого Заповіту з Німеччини, отримали Нагороду Ратцінґера 2021 з рук Папи Франциска 13 листопада.

Окрім того, на церемонії вручення нагороди були і минулорічні лауреати – австрійська професор Трейсі Роуленд та французький філософ Жан-Люк Маріон -, котрим також вручили нагороди, адже минулого року, з огляду на пандемію коронавірусу, церемонію відмінили, інформує CNA.

Нагадаємо, що «Премію Ратцінґера» започаткували в 2011 році, і її вручають тим науковцям, праця котрих демонструє значний внесок в богослів’я в дусі кардинала Йозефа Ратцінґера – Папи Бенедикта XVI.

Кандидатів на премію відбирає науковий комітет Фонду Ратцінґера і представляє Папі для затвердження.