Бенедикт XVI зустрівся з лауретами «Премії Ратцінґера»
  • Птн, 02/12/2022 - 13:04

Цього року відзнаку "Премії Ратцінґера" отримали о. Мішель Феду SJ та професор Джозеф Галеві Горовіц Вейлер. Після зустрічі з Папою Франциском у Климентинській залі Апостольського палацу у Ватикані лаурети відвідали папу-емерита Бенедикта XVI.

Вручення відзнак відбулося вранці 1 грудня. У другій половині дня французький бібліст єзуїт о. Мішель Феду та єврейський правознавець професор Джозеф Галеві Горовіц Вейлер відвідали монастир «Mater Ecclesiae», який служить резиденцією папи-емерита. Лауреатів супроводжував очільник Фонду Ратцінґера о. Федеріко Ломбарді SJ.

Бенедикт XVI зустрівся з лауретами «Премії Ратцінґера»

 

Під час зустрічі, на якій був присутній особистий секретар Ратцінґера архієпископ Ґеорг Ґенсвайн, обидва академіки мали змогу поспілкуватися з Бенедиктом XVI та розповісти йому про свою роботу.

На завершення аудієнції папа-емерит вручив кожному з них книгу та медаль.

Нагадуємо, Папа Франциск під час вручення «Премії Ратцінґера» підкреслив, що його попередник навчив нас читати документи собору, застосовуючи «герменевтику реформи і послідовності», а богословський внесок Бенедикта XVI залишається актуальним орієнтиром, «який не є спрямованим у минуле, а плідним задля майбутнього». «Цей внесок, – сказав Папа, – дає нам міцну богословську основу для подорожі Церкви, Церкви, яка є живою, яку він нас навчив сприймати і жити нею як сопричастям, як ту, що перебуває в дорозі – у “синоді” – під проводом Господнього Духа, завжди відкрита на місію звіщення Євангелія та служіння світові, в якому вона живе».