"Берегти мир, шанувати та любити один одного - це є наше з вами покликання" - Кир Михаїл (Колтун) на святкуванні дня військової частини 2144
  • Птн, 03/08/2018 - 18:38

01 серпня 2018 р. Б. військова частина № 2144 Львівського прикордонного загону, відзначала 75-ту річницю від дня свого заснування. Під час урочистостей, голова ЛОДА Олег Синютка та профільні керівники, відзначили прикордонників численними нагородами та грамотами. 

У своєму пастирському слові, Владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, підкреслюючи навчання катехизму УГКЦ "Христос наша Пасха", сказав: "Це наука Церкви про те, як ми маємо берегти життя, як маємо берегти кордони, як маємо берегти мир, як маємо шанувати та любити один одного... Це є наше з вами покликання! Це окреслення того Божого дару землі, який ви, прикордонники, маєте запезпечити. Але як це зробити без молитви, без Бога, без благолсовення, як це зробити без любові?... Я сьогодні є тут, серед вас, для того, щоб свідчити Бога на нашій землі і Його післанництво, для того, щоб ми пробуджували в собі любов до землі, любов до людей, любов до Батьківщини, і це могли берегти.

СВІТЛИНИ

Бог кладе цю любов в серце кожного і по серцю Він дає. Нехай кожний стане експертом свого серця, його любові до ближнього, його любові до своєї професії, до свого покликання...

Бережімо мир Христовий в своєму серці і поширюймо його там де ми є. Просімо в Бога, щоб Він утвердив цей мир, відвернув ворогів і благословив нас на кращу долю".

Святкування завершилось концертно-розважальною програмою.