Берлін залишиться без католицького теологічного факультету
  • Чтв, 07/11/2013 - 11:48

Берлін залишиться без католицького теологічного факультету. Як повідомило архиєпископство Берліна, спільні з Філософською теологічною вищою школою в Валлендарі плани з відкриття факультету реалізувати не вдасться.

Архиєпископ Берліна кардинал Райнер Марія Вельки підкреслив, що це рішення було прийнято з «важким серцем», і подякував за роботу, яка була зроблена в даному напрямку.

Разом з тим, архиєпископство підтвердило свої наміри посилити католицьку теологічну активність в науковому співтоваристві Берліна.

Кардинал Райнер Марія Вельки в лютому попросив школу в Валлендарі вивчити можливості співпраці для відкриття у Берліні католицького теологічного факультету, що у вищій школі Валлендару прийняли із зацікавленістю. Але згодом у архиєпископстві вирішили, що потрібна не «тверда форма теологічного факультету», а «щось інше». У архиєпископстві розробляють альтернативну концепцію.

Досі в жодному з державних або приватних вузів міста не ведеться навчання за спеціальністю «католицька теологія». В Університеті Гумбольдта існує один з найбільших в Німеччині факультетів протестантської теології. У 1994 р. сенат відхилив плани створення католицького факультету в університеті.

У Берліні католицьку теологію викладають в католицькій семінарії Вільного університету Берліна, а також читають окремі лекції в Католицькому інституті соціальних наук та університеті Гумбольдта.

У Східній Німеччині існує тільки один факультет католицької теології. Він є частиною університету Ерфурта.

За матеріалами www.sedmitza.ru