Без Ісусової солі ми стаємо християнами з музею, – Папа Франциск
  • Чтв, 23/05/2013 - 20:25

Папа Франциск застеріг християн, щоб не ховали своєї віри для себе. На вранішній літургії в каплиці Дому св. Марти Святіший Отець заохочував, щоб наше голошення Євангелія допомагало іншим ставати кращими. Співслужили з Папою кардинали Анджело Содано і Леонардо Сандрі, а також митрополит столиці Болівії, Ла-Пас, Архиєпископ Едмундо Абастофлор Монтеро.

 

Окрім групи священиків участь взяли світські співробітники Конгрегації у справах Східних Церков.

 

Папа Франциск згадав слова: «Якщо сіль ізвітріє, то чим її приправити?» (Мк 9,50). Він зазначив, що сіль, яку дає Господь, це сіль віри, надії і любові. Також попередив, щоб сіль, яку ми отримали як гарантію того, що Ісус помер і воскрес, щоб відкупити нас, «не втратила свою силу».

 

«Сіль має сенс, коли її додають задля смаку. Я також думаю, що сіль, яку зберігають у пляшці з вологою, втрачає свою силу і не служить ніякій меті… Молімося до Господа, щоб ми не стали християнами з сіллю без смаку, з сіллю в закритій пляшці. Але сіль має й іншу особливість: коли її правильно використовувати – ми не відчуваємо її смаку. Відчуваємо смак кожної страви: сіль допомагає, щоб смак їжі був кращий, сильніший... Це християнська оригінальність!» – сказав Святіший Отець.

 

Святіший Отець зазначив, що сіль ми мусимо передавати далі, ми маємо виходити з  посланням, з тим багатством, яке маємо, і обдаровувати ним інших людей. З іншого боку, ця сіль каже звертатися до Бога, який її створив. Він зауважив, що сіль зберігається не тільки, коли переказуємо її в проповіді, але у трансцендентності, молитві та поклонінні.

 

«Так сіль зберігається, не втрачає смаку. Адоруючи Господа, я виходжу за рамки себе до Господа, а проповідуючи Євангеліє, я виходжу за себе самого… Коли не робимо цього, … сіль залишається в пляшці, а ми станемо християнами в музеї. Ми можемо показати свою сіль: це – моя сіль! Яка вона гарна! Це сіль, яку я отримав у хрещенні, а це та, яку я отримав на миропомазанні, і це та, яку я отримав на катехизації ... Але подивіться: це християни з музею! Сіль без смаку, сіль, якою нічого не вдієш!»

За матеріалами: http://ekai.pl