Без повернення до Декалогу Європа не має майбутнього – Архиєпископ Мокшицький
  • Втр, 08/10/2013 - 01:22

У Братиславі закінчилась пленарна сесія Ради Єпископських Конференцій Європи(ССЕЕ). Зустріч відбувалась під гаслом «Бог і держава. Європа між світськістю і лаїцизмом».

Під час засідань єпископи розважали над постаттю Івана Павла ІІ і його величезним внеском у будування більш християнського світу. З цього приводу свою думку висловив латинський Митрополит Львова Архиєпископ Мечислав Мокшицький: «З цієї лекції ми всі можемо черпати. Перед лицем труднощів не можна втрачати надії, а треба лише довіритись Богові і йти вперед».

«Лаїцизація стосується теперішніх часів, стосується всіх країн і нашої цивілізації, яка забуває про природній закон і про Бога. Якщо світ і далі йтиме в цьому напрямку, то повинен наступити потужне повернення до Декалогу. Інакше немає майбутнього ні для Церкви, ні для нашої цивілізації… Думаю, що Іван Павло ІІ пригадав би нам в цьому контексті, що ми повинні повертатись до коренів, що Європа є континентом, який побудував свою цивілізацію на християнських цінностях. І власне до цього ми повинні повертатись» - зазначив єрарх у розмові з Радіо Ватикану.