«Без сповіді і причастя не можемо подорожувати ані Великим постом, ані дорогою нашого життя», – Глава УГКЦ у Нововолинську
  • Нед, 31/03/2013 - 20:40

«Під час великопосної мандрівки, щоб ми не знеохотилися, Господь посилає нам небесний хліб, яким не є старозавітна манна, а Тіло і Кров нашого Спасителя. Під час особливого Богослужіння, що правиться тільки протягом Великого посту у будні дні, Господь нас кормить небесним хлібом – Тілом і Кров’ю Ісуса Христа. Тому ця Літургія і називається Літургією Напередосвячених дарів», – сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, після Літургії Напередосвячених дарів, що відбулася у церкві Святих апостолів Петра і Павла у Нововолинську 29 березня 2013 року.

Глава Церкви закликав чисельно присутніх прихожан храму протягом Великого посту приступити до Святих таїнств Покаяння і Євхаристії, бо «без цього не можемо подорожувати ані Великим постом, ані дорогою нашого життя». Він наголосив, що християнське життя не походить лише від нашої сили та здатності робити добрі справи, а походить від Бога, який є джерелом, як земного, так і вічного життя. Насамкінець свого слова Предстоятель УГКЦ подякував усім присутнім за спільну молитву, що стала «спільною мандрівкою Великим постом». «Нехай Господь – істинний небесний хліб, завжди сходить на вас із неба, щоб вас укріпити», – завершив він.

Також із вітальним словом звернувся і о. Володимир Кметь, який здійснює харитативну діяльність БФ «Карітас Волинь» у цьому місті та є парохом церкви Святих апостолів Петра і Павла у Нововолинську. Священик пригадав історію УГКЦ на Волині, зазначивши, що біля Нововолинська знаходиться монастир, який свого часу був греко-католицьким.

Священик також розповів про харитативну діяльність, яку провадить БФ «Карітас» на цих теренах. Він подякував владиці Йосафату (Говері), Екзарху Луцькому, і парафіянам за підтримку, зауваживши, що попри те, що БФ отримує допомогу із-закордону, люди повинні також старатися допомагати одне одному. Крім цього о. Володимир звернув увагу на те, що у храмі є багато ікон, вишитих парафіянами-умільцями. Одну із них – вишиту ікону Київської Оранти, священик подарував на згадку і Блаженнішому Святославу (Шевчуку), Главі УГКЦ.

Уділивши архипастирське благословення Блаженніший Святослав подарував на згадку іконку Київської Оранти, щоби вона оберігала Нововолинськ та усіх вірних волинської землі.

Департамент інформації УГКЦ