Безпритульна народила дитину на площі Святого Петра
  • Чтв, 21/01/2016 - 13:00

Ватикан запропонував гостинність бездомній румунці, яка в ніч з вівторка на середу народила дитину прямо біля площі Святого Петра.

Запропонував їй проживання в церковному будинку від імені Папи Франциска розподільник пожертвувань архієпископ Конрад Краєвський.

У Ватикані повідомили, що розподільник пожертвувань відвідав у середу 36-річну жінку, яка знаходиться в римській лікарні разом з донькою. Обидві перебувають в гарному стані. У морозну ніч жінці допомогла поліція, яка патрулювала район площі Святого Петра. Вони зняли куртки, а потім огорнули ними матір і новонароджену. Викликали відразу швидку.

Архієпископ Краєвський, якій постійно доглядає за безпритульними околиць Ватикану, знав жінку і вже раніше пропонував їй кілька разів гідне помешкання. Вона, однак, ніколи не скористалася цією пропозицією. Запропонував і тепер їй від імені Папи Римського, щоб на рік оселилася в будинку для матерів-одиначок, який знаходиться під опікою черниць у Вічному Місті.

"Їй вирішувати, що вона хоче робити", - додав ватиканський прес-секретар отець Федеріко Ломбарді. Він підкреслив, що, оскільки дівчинка народилася не на площі Святого Петра, а поруч з нею, вона не є громадянкою Ватикану.

Під аркадами в районі площі Святого Петра незаконно живе кілька десятків безпритульних. Папський розподільник пожертвувань разом з волонтерами з Швейцарської гвардії роздає регулярно їм їжу і ковдри. За ініціативою Папи Римського Франциска для безпритульних встановлені біля собору душові.