БФ «Карітас Київ» надає допомогу вимушеним переселенцям у форматі кейс-менеджменту
  • Суб, 25/06/2016 - 20:32

3 червня 2016 року в  Благодійному фонді «Карітас-Київ» стартував ІІ етап проекту «Впровадження підходу «кейс-менеджмент» в роботі з ВПО».

«Даний захід реалізується за підтримки Програми розвитку ООН в межах проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні», та виконується в таких містах, як Одеса, Краматорськ, Дніпропетровськ та Запоріжжя», – повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

Метою проекту  є сприяння забезпеченню комплексного реагування на проблеми та потреби ВПО шляхом впровадження інтегрованого підходу «кейс-менеджменту» в роботу державних і недержавних організацій, які надають послуги ВПО, а також створення робочих місць для кейс-менеджерів на базі таких організацій в 5 областях України.

«Крім того, важливою складовою проекту є  залучення спеціаліста   з метою лобіювання впровадження посади кейс-менеджеру в міських адміністраціях або закупівлі соціальної послуги з кейс-менеджменту в неурядовому секторі», – говорить соціальний працівник Алла Кочубей.

Протягом часу реалізації проекту послуги з кейс-менеджменту отримають більше ніж  120 родини з числа ВПО. Передбачається, що  кожен кейс-менеджер буде супроводжувати щонайменше 15 родин ВПО протягом 5 місяців реалізації проекту. Наприкінці проекту по роботі з кожною родиною ВПО повинен бути підготовлений звіт і рекомендації щодо подальшого супроводу родин.

Нагадуємо, що кейс-менеджмент – метод соціальної роботи, який передбачає оцінку ситуації та потреб клієнта, визначення цілей та планування заходів задля виходу людини з складної ситуації, спільне виконання кейс-менеджером та клієнтом спланованого а також й постійний перегляд запланованих кроків для досягнення бажаного результату.

Прес-служба БФ Карітас-Київ