БФ «Карітас-Краматорськ» відкрив оновлений «Простір підтримки» для допомоги потребуючим
  • Чтв, 13/09/2018 - 17:57

11 вересня відбулося урочисте відкриття оновленого «Простору підтримки» Карітасу-Краматорськ. Захід відбувся за участю донорів, представників Карітасу України, партнерських організацій та бенефіціарів.

Відкривали центр Генеральний консул Німеччини Вольфганг Мессінгер, директор фонду о. Василь Іванюк, Генеральний секретар Карітасу України Дзенислава Чайківська та бенефіціар Світлана Завальна.

Після урочистого перерізання червоної стрічки, отець Андрій Бухвак освятив приміщення центру.

На заході гостей чекали презентація напрямків роботи Простору підтримки, підсумки роботи за перший рік імплементації проекту та спільні з партнерами досягнення за весь час роботи. Усіх запрошених вразила «родзинка» програми – невеличка вистава в форматі «форум-театру». Бенефеціари та партнери організації визначили найважливіші поняття, з якими в них асоціюється центр Карітасу – «Толерантність», «Досвід», «Співробітництво», «Турбота», «Ініціативність», «Адаптація», «Підтримка», «Саморозвиток», «Знання», «Діалог» та інші.

Генеральний консул Німеччини Вольфганг Мессінгер у своїй промові зазначив, що він, як один з представників Німецького уряду та народу, радий можливості підтримки відкриття подібних центрів, зокрема в Краматорську. Доктор Мессінгер також зазначив, що Німеччина не перестає дивуватись тим результатам, яких вдається досягати Карітасу України та локальним Карітасам за фінансової підтримки міжнародного донора.

Привітала працівників краматорського Карітасу представник Карітасу Німеччини в Україні Біргіт Кухта, яка розповіла, що в Німеччині майже 80% соціальних послуг для держави реалізує саме Карітас, якому щоб вийти на цей рівень знадобилося майже 100 років. Спікер висловила надію, що наполегливість і самовіддача працівників Карітасу Краматорськ дозволить їм досягти цього рівня навіть швидше.

Генеральний секретар Карітасу України Дзенислава Чайківська високо оцінила успіхи фахівців Простору підтримки та відзначила, що головна ідея, з якою створювалися центри як місце, де люди зможуть отримати допомогу та розкрити власний потенціал, була дотримана.

У словах директора Карітасу-Краматорськ о. Василя Іванюка, з якими він звернувся до всіх присутніх гостей, звучав заклик до подальшої співпраці щодо покращення соціальних послуг у Краматорську. Отець Василь запевнив, що для кожного відвідувача «Простору підтримки» буде забезпечено найкращу допомогу та індивідуальний підхід. Також директор фонду висловив сподівання на те, що висока якість послуг «Простору підтримки» стане достойною подякою донорам за їх фінансову підтримку служіння Карітасу всім потребуючим.

За матеріалами https://caritas-ua.org