Бібліотека майбутнього UGCC-Kyiv
  • Суб, 23/05/2015 - 00:52

Київська Трьохсвятительська духовна семінарія бере участь у проекті Nescafe IdeaX. Підтримайте нашу семінарію! Проголосуйте – кожен голос є дуже важливим для нас!

ЯК ПРАВИЛЬНО ПРОГОЛОСУВАТИ?
1. Перейдіть за посиланням https://www.ideax-nescafe.com.ua/1381040
2. Натисніть кнопку "Голосувати".
3. Поставте пташку на "Я погоджуюся з ...".
4. Авторизуйтесь за допомогою Facebook чи Вконтакті.
5. Закрийте вікно, що з'явилося "Приєднуйся до нашої спільноти".
6. ЩЕ РАЗ НАТИСНІТЬ "ГОЛОСУВАТИ".
Дякуємо!

Спільнота КТДС

 

«Коли ми зростаємо, найбільший вплив
на нас справляють дві інституції:
церква, яка належить Богові, та
публічна бібліотека, яка належить нам…
Публічна бібліотека – величний урівнювач»

Кіт Річардс

Бібліотека є чи не найосновнішою частиною будь-якого навчального закладу, а особливо такого, який ще й виховує майбутніх священиків, провідників українського народу, зокрема в такі нелегкі часи. Мова йде про Київську Трьохсвятительську духовну семінарію Української Греко-Католицької Церкви, що розташована у селі Княжичі, неподалік самого Києва, і знаходиться лише на стадії будівництва. Розумію, наскільки важливо під час навчання вчасно отримати потрібні книги, та ще ж важливо є їх систематизувати, автоматизувати діяльність бібліотеки й створити електронний каталог.

Бібліотека має свої фонди книг, хоча ще потребує доповнення. Якщо я виграю гроші, я витрачу ці кошти на автоматизацію бібліотеки: покупку ліцензійної програми для каталогізації бібліотеки (ІРБІС 64 – 48000 грн), а також принтерів – принтера штрих-кодів, коди яких використовуватимуться для реєстрації книг, сканера штрих кодів, комп'ютера, зовнішнього жорсткий диска 8 ТБ для зберігання електронних книг.

Даний проект важливий тим, що має на меті підвищити рівень бібліотеки, зробити її доступною не тільки для студентів семінарії, але і для навчальних закладів Києва та області. Така бібліотека містила б рідкісну літературу не лише українською, а й мовою оригіналу, різної тематики, і релігійної зокрема.

Мабуть кожному захочеться відвідати цю Скарбницю Знань, котра розташована в затишній частині Княжич, біля соснового лісу, де повітря відрізняється своєю чистотою, та атмосфера – затишком.

Микола Лесюк