Біблія стала офіційною книгою штату Теннессі
  • Втр, 19/04/2016 - 21:53

Законодавці Теннессі проголосили Біблію офіційної книгою штату.

Сенат законодавчих зборів штату схвалив законопроект, що проголошує Біблію офіційної книгою Теннессі.

Автором ініціативи виступив республіканський сенатор Стів Сазерленд. Законопроект був схвалений 19 голосами (17 республіканців і два демократи) проти восьми (шість республіканців і два демократи).

Серед активних противників законопроекту був генеральний прокурор штату.

Законопроект HB615 пропонується як «акт про внесення змін до законів Теннессі», проголошує Біблію в якості офіційної державної книги.

Стів Сазерленд вважає, що цей законопроект підкреслює внесок Біблії в історію і культуру штату, і зовсім не  вказує на заступництво урядом окремо взятої релігії.

Прихильники законопроекту вказували на історичне значення священної книги і її релігійний сенс.

У минулому році влада Теннессі вже намагалися зробити Біблію офіційною книгою штату, проте тоді їм це не вдалося. Крім того, подібний законопроект намагалися поставити на голосування в штаті Луїзіана в 2014 році, але потім зняли з розгляду. Також законопроект про офіційне визнання Біблії безуспішно розглядався на початку цього року в штаті Міссісіпі.

«Біблія - це моя офіційна книга», - сказав губернатор Рон Ремсі.

Колишній сенатор і нинішній президент Ради сімей Теннессі Девід Фоулер вважає, що «немає жодної книги, яка зіграла б в історії штату Теннессі роль, рівну Біблії». Він додав, що Біблія має «практичне застосування, історичні паралелі і економічний ефект в нашій державі».