«Бідні Папи Франциска» отримали запрошення на обід від спортсменів
  • Суб, 15/12/2018 - 10:25

Атлети спортивного клубу італійської фіскальної поліції приготують різдвяний обід для бідних.

Апостольська Елемозінерія – ватиканське відомство, яке здійснює діла милосердя Святішого Отця, заросило від імені Папи Франциска групу бідних на обід, який організовують атлети спортивного товариства «Fiamme Gialle». Захід відбудеться 18 грудня 2018 р. на території спорткомплексу Фінансової Гвардії в передмісті Риму Кастельпорціяно.

Мова солідарності

Йдеться про бідних, які отримують допомогу в одному з осередків Карітас Римської дієцезії в приморському містечку Остії. У повідомленні Апостольської елемозінерії зазначається, що самі ж спортсмени приготують обід та служитимуть гостям при столі, «розділяючи разом з ними день свята під знаком розваг, які може запропонувати спорт в родинній атмосфері, а також поділившись символічними дарунками».

За словами організаторів, проведення ініціативи стало можливим завдяки зусиллям Ватиканської Атлетичної Команди, що згуртовує працівників Святого Престолу, які займаються бігом. Саме з їхнього боку проявилося прагнення нагадати заклик Папи Франциска переживати Різдво під знаком солідарності та конкретної уваги до потребуючих. Йдеться про свідчення милосердя та братерства через мову спорту, що зі своєї природи передбачає інклюзивність та пошану до гідності іншої людини.

Організатори

Спортивне товариство «Fiamme Gialle» – це спортивне товариство італійської фіскальної поліції «Guardia di Finanza». Спортивна діяльність здійснюється у таких видах, як легка атлетика, бойові мистецтва, плавання, веслування, вітрильний спорт, зимові види спорту, спортивне орієнтування та альпінізм. Протягом діяльності товариства його члени, зокрема, здобули понад сорок медалей Літніх і Зимових Олімпійських Ігор, 17 з яких – найвищої проби.