Білорусь: суд підтвердив, що молитва за повернення Архиєпископа Кондрусевича не є злочином
  • Чтв, 01/10/2020 - 12:07

Суд в Ліді не виніс вироку в процесі польки, яку міліціонери звинуватили в тому, що молилася за повернення до країни о. Архиєпископа Тадеуша Кондрусевича. Суддя заявив, що молитва в Білорусі є законною, а тому відхилив звинувачення міліції.

 

Володимир Федорович, суддя районного суду в Ліді, зупинив судовий процес доти, поки міліція не пред'явить обвинуваченій конкретні звинувачення. Якщо цього не зробить, то справу припинять.

 

Білоруська міліція звернулася до районного суду з вимогою покарати Ірену Бєрнацьку, членкиню Союзу поляків Білорусі, за те, що молилася на колінах під хрестом Вервицю за повернення в країну Архиєпископа Тадеуша Кондрусевича. Це відбулося 1 вересня під час Помпейської новенни в цьому намірі, яка тривала з 12 серпня в парафії Ліди. Під час судового процесу обвинувачену підтримали близько 80 поляків, присутніх у залі суду.

 

Натомість, 17 вересня за участь у молитві за повернення до Білорусі о. Архиєпископа Тадеуша Кондрусевича в Ліді оштрафували на 270 рублів Олександра Шора, який належить до Союзу поляків Білорусі. Служби безпеки звинуватили його в участі в «незаконній вуличній акції», якою вважалася спільна молитва, інформує pch24.pl.