Більше 10 тисяч мексиканців відновили посвяту Христові Цареві
  • Чтв, 28/11/2019 - 10:17

Більше 10 тисяч католиків Мексики взяли участь у спеціальній Літургії та церемонії віднови посвяти Христові Цареві. Така церемонія надає їм надію перед обличчям «жахливої культури смерті».

Обряд відновлення посвяти відбувся біля підніжжя пам’ятника Христові Цареві в мексиканському м. Сілао, штат Ґуанахуато, 23 листопада, в надвечір’я урочистості Христа Царя.

Літургію очолив Архиєпископ Франко Коппола, апостольський нунцій в Мексиці.

Організатори події зазначили, що посвята Христові Цареві була особливо значимою, враховуючи «жахливу культуру смерті», перед якою стоять люди Мексики і яка є «потужною загрозою для життя, сім’ї, основних свобод, а також проявляється в смерті багатьох невинних осіб від рук організованої злочинності та все більшою кількістю абортів в країні».

«Окрім того, нам дуже боляче від тих новин, які ми отримуємо про смерть наших братів священників і осквернення храмів, за що ми також в цей день здійснили акт надолуження Ісусові в Євхаристії», - говорять вони.

Насильство проти священників було засуджене як основна проблема в Мексиці. Від 2012 року там було вбито близько 20 священників, інформує Catholic Herald.