Більше 250 дітей з проблемних сімей приїдуть поїздом на зустріч до Папи
  • Чтв, 20/06/2013 - 17:46

Більше 250 дітей отримають унікальну можливість зустрітися з Папою. Сама подорож на цю зустріч вже стане для них пригодою. У неділю вони поїздом приїдуть на станцію Ватикану. І хоча ці діти походять з різних країн, в них є щось спільне – у своєму юному віці вони переживають певні соціальні чи сімейні проблеми.

Як розповідає організатор ініціативи «Дитячий поїзд» д-р Патріція Мартінез, цю ініціативу організували спеціально для дітей, які ніколи не мали нагоди для такої подорожі, оскільки переживають різного виду соціальні проблеми.
Під час ініціативи, яку також називають «Подорож через красу», діти віком від 6 до 12 років отримають нагоду поділитись своїм досвідом, а також пізнати нові місця та культури. Ця подія є частиною так званого «Двору для дітей», спонсором якого є Папська Рада з культури.
«Діти з трьох різних міст вирушать поїздом, і кожен з них внесе в подорож свій життєвий і культурний досвід», — зазначає кардинал Джанфранко Равазі, глава Папської Ради з культури.
Заплановано, що Папа Франциск зустрінеться з дітьми в Залі Павла VI у Ватикані, — інформує Rome Reports.
Як розповідає представник Італійської залізниці, швидкісний поїзд, яким їхатимуть діти, не зможе самостійно в’їхати до Ватикану, оскільки місцева колія не пристосована до сучасних поїздів. Саме тому на в’їзді до Площі Св. Петра їх зустріне локомотив, який потягне вагони до станції Ватикану.
Організатори також зазначають, що під час цієї ініціативи діти відвідають Мілан, Флоренцію та Болонью. Програму перебування дітей у Римі затвердив персонал клініки «Bambino  Gesú». Організатори сподіваються, що цей проект пошириться на весь світ, щоб і інші країни змогли приєднатись до нього.