Більше 50 тисяч людей взяли участь у VI Всеукраїнській Патріаршій прощі до Крилоса
  • Пон, 07/08/2017 - 10:14

Вчора, у першу неділю серпня, завершилась VI Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос. Кульмінацією прощі стала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Більше 50 тисяч вірян тепло прийняв Предстоятеля УГКЦ, гучними оваціями та щирою спільною молитвою. Співслужили нашому Патріарху митрополити та єпископи, серед них Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин), Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василь (Семенюк), єпископ-помічник Івано-Франківський Кир Йосафат (Мощич), єпископ Коломийсько-Чернівецький Кир Василь (Івасюк), єпископ Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл (Колтун), єпископ Стрийський Кир Тарас (Сеньків), єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Кир Теодор (Мартинюк), екзарх Харківський Кир Василь (Тучапець), екзарх Луцький Кир Йосафат (Говера).

Патріарх Святослав звернувся до слухачів, в часі проповіді, роздумуючи над уривком Євангелія про малу віру Петра та згадуючи пам’ять двох українських святих Бориса і Гліба. 

«Бог - вірний, і Його рука ніколи не переставала бути короткою. Він вірний, але прагне нашої віри. Таку довіру бачимо у сьогоднішньому Євангелії про розбурхане Галелейське море, де Петро йде по воді. Це школа віра, це досвід, де учні бачать Христа на воді. Ці кроки дозрівання віри має пережити кожний з нас, який у своєму житті переживав самотність. Кожний має пережити переломний момент і досвідчити Бога як особу. Він ось уже котрий рік веде наш народ через розбурхані хвилі війни».

«Господь каже - чого сумніваєшся маловіре. Бог - вірний, і вчить нас віри та довіри. Ця довіра відкривається нам через Богородицю, чудотворна ікона якої знаходиться тут, у Крилосі. Маріє допоможи нам, нашим сім'ям та народові переплисти море нашої житейської дороги», - молився за паломників Глава УГКЦ

На завершення Божественної Літургії Блаженніший Святослав закликав присутніх прочан помолитись Символ Віри, в наміренні Святішого Отця Папи Франциска, а опісля уділив усім повний Відпуст.

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир, в свою чергу, висловив слова подяки усім, хто спричинився до проведення VІ Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Митрополит Володимир подякував дітям, молоді, владі, духовенству, які своїми активними діями зробили можливим урочистості сьогоднішнього дня.

Завершилось богослужіння спільним виконанням гімну «Боже Великий, Єдиний» в наміренні кращої долі Батьківщини-України.