Більше 70% британців проти легалізації абортів аж до миті народження
  • Чтв, 09/11/2017 - 12:19

Вже третє впродовж шести місяців опитування вкотре показало, що жителі Великобританії є проти декриміналізації проведення абортів аж до миті народження дитини.

Відповідно до даних опитування, проведеного “ComRes”, 72% із 2 тисяч опитаних хочуть залишити дійне на теперішній час обмеження на проведення абортів до 24 тижня вагітності, за згодою двох лікарів.

Лише 12% висловились проти.

Кампанію за декриміналізацію абортів проводять приватні абортативні клініки та їх союзники в Парламенті і в ЗМІ.

Критики цієї кампанії передбачають, що якщо декриміналізувати аборти, тоді не буде факторів впливу на лікарів та інших осіб, які зможуть проводити процедуру аборту аж до миті народження дитини, а також пошириться селективний підхід до абортів на основі статі дитини.

Християнські представники вважають, що результати опитування показують, що суспільство є проти проведення такої кампанії. «Замість того, щоб робити аборти більш доступними, нам слід робити більше на підтримку жінок і дітей в часі вагітності та опісля – заради добра нашого суспільства», - вважає Нола Ліч, керівник організації «CARE».

Як інформує Catholic Herald, опитування також показало, що лише невелика частина британців схвалює декриміналізацію абортів, лише 8% вважають, що аборт слід дозволити в тому випадку, коли жінка вважає, що її сім’я вже достатньо велика.

Лише 4% опитуваних схвалюють дозволити аборт у випадку, коли жінка відчуває, що вагітність завадить її навчанню чи роботі.

12% вважають, що має бути легально абортувати дитину із синдромом Дауна аж до миті народження (це дозволяє британське законодавство).