Більшість австралійців за узаконення одностатевих союзів
  • Чтв, 16/11/2017 - 11:08

Народ Австралії висловив підтримку узаконенню одностатевих союзів. В рамках національного опитування 61,6% виступили «за».

Хоча результати опитування не є зобов’язуючими, проте в ньому взяло участь більше 12 мільйонів осіб – це трохи більше половини усього населення. Прем’єр-міністр Малкольм Тернбул зазначив, що результати цього опитування чітко показують бажання народу. «Наша робота полягає в тому, щоб продовжити цю справу»,- сказав він.

Архиєпископ Ентоні Фішер з Сіднею, котрий рішуче виступає проти легалізації одностатевих союзів, сказав, що він «глибоко розчарований» результатами, які швидше за все «продовжуватимуть руйнувати подружжя і сім’ю в Австралії». В свою чергу, Архиєпископ Денніс Хард, глава Австралійської єпископської конференції, наголосив: «Зміна в цивільному законодавстві не змінює католицьке розуміння природи подружжя».

Як інформує Catholic Culture, тепер австралійські єпископи переконуватимуть законодавців забезпечити захист свободи совісті та надати гарантії релігійним організаціям, не вимагаючи в них брати участь в одностатевих церемоніях.