Більшість жителів Європи не вірять в існування раю та пекла
  • Чтв, 04/01/2018 - 14:15

Глобальне дослідження виявило, що в низці західних країн більшість населення не вірить в існування раю та пекла, незважаючи на те, що вони сповідують віру в Бога.

«Щодо інших країн світу ситуація дуже неоднозначна: в Японії лише 19% населення вірять в рай. У Південній Африці картина протилежна, в рай вірять 84% населення», говорилося в опитуванні центру Ipsos. «Попередні припущення про відсоток населення, яке вірить в пекло, дуже відрізнялися від реальних результатів дослідження. Наприклад, люди в Іспанії думають, що 43% іспанців вірять в пекло, коли насправді тільки 19% вірять в пекло.

Питання віри в Бога також було порушено в дослідженні. Шведи, наприклад, думають, що 37% їхніх земляків вірять в Бога, тоді, як реальна цифра - тільки 22%».

Висновки засновані на 29 133 інтерв'ю, проведених в 38 країнах світу в період з 28 вересня по 19 жовтня.

Одна з основних тенденцій, які проглядаються в західних країнах, полягає в тому, що люди вважають, що набагато більшу кількість населення вірить в рай і пекло, ніж це є насправді.

Лише невелика частина населення в Німеччині, Норвегії, Австралії, Великобританії, Швеції, Данії, Канаді, Франції, Іспанії, Японії та Бельгії заявили, що вірять в рай і пекло, хоча майже в усіх випадках люди припускали, що багато їхніх земляків мають такі переконань .

Коли мова йшла про сприйняття того, скільки людей вірять в Бога, в цілому, більше людей говорили, що вони вірять в Бога, ніж ті, хто сказав, що вірять в існування раю і пекла.

Більшість людей в Сполучених Штатах заявили, що вірять в Бога, рай і пекло, хоча знову ж таки, опитувані  припускали, що кількість віруючих більша.

Цю тенденцію помітила Грем Ніколс, директор мережі християнських організацій Affinity, яка сказала прем'єр-міністру США: «Важко примирити людей з різними поглядами. Досить велика частка населення ідентифікує себе, як християни, і все ж досить невелика частина вірить в Небеса і пекло, так що стає по істині цікаво, з чого складаються християнські переконання таких людей».

Ніколс додала: «Що стосується християнського послання, важливо, щоб люди вірили в рай і пекло. Це ті речі, про які Ісус говорив багато. Частина того, про що Він говорив, була про пекло, якого потрібно уникати, і Небеса, куди ми будемо введені».

Опитування центру Ipsos не надало статистичні дані про конкретні релігії, хоча зниження християнства було зареєстровано в ряді західних країн, включаючи Великобританію.

Опитування компанії ComRes у вересні показало, що всього 6% дорослих британців читають Біблію, регулярно моляться і ходять до церкви.

Опитування, проведене в березні, показало, що 51% вважають себе християнами, але багато хто не відповідали вищезгаданим критеріям практики віруючих.