Біля резиденції президента «Межигір’я» помолилися «за Україну без крові і тиранії!»
  • Втр, 07/01/2014 - 00:10

Близько двадцяти прочан разом із фольклорним колективом заспівали колядок та помолилися біля Дзвінкової криниці у Нових Петрівцях «за Україну без крові і тиранії!».

На в’їзді в село Нові Петрівці, неподалік якого розташована резиденція президента України Віткора Януковича «Межигір’я», на учасників акції чекало два блокпости міліції. Спочатку правоохоронці перегородили дорогу двома вантажівками, а потім зустріли прочан колоною внутрішніх військ.

Майор міліції Леонід Соляник намагався прочитати учасника акції судову постанову про заборону будь-яких акцій на території біля резиденції Президента України Віктора Януковича, але все ж пропустив учасників акції й обмежився усним попередженням.

«Ми вас пропустимо, – сказав Соляник, – єдине, що хотів попросити: не робіть різних написів, не влаштовуйте феєрверки, не розпалюйте багаття, не закликайте ні до чого!».

Після цього група прочан попрямувала до Дзвінкової криниці, де заспівала різдвяних колядок та помолилася за те, щоб «більше не лилася кров громадських активістів».

Вчора прочан на акції «Молитва біля Дзвінкової криниці, за Україну без крові і тиранії!», що відбулася під Межигір’ям, «охороняли» 17 автобусів із «Беркутом».

Джерело: www.radiosvoboda.org