Благодійні їдальні Карітасу України – шанс для потребуючих відчути підтримку та турботу
  • Пон, 28/03/2016 - 23:37

У Краматорську розпочала свою роботу благодійна їдальня, котра має на меті забезпечити гарячими обідами потребуючих, що з різних причин опинилися за межею бідності. В перші ж дні роботи її відвідувачами стали близько 40 осіб.

Під час церемонії відкриття директор Благодійного фонду "Карітас Краматорськ" отець Василь Іванюк, зазначив, що справа милосердя - це те, що є основою в житті християнина, наші старання мають бути зосереджені на допомозі потребуючим: я був голодний – ви мене нагодували, я був спраглий – ви мене напоїли, я був подорожуючим - ви мене в дім пустили, - жити так, робити вчинки добрі, вчить нас Христос і ми повинні про це завжди пам’ятати".

Для утримання і подальшого облаштування їдальні Карітас Краматорськ та громадська організація "Життя милосердя" закликають всіх небайдужих відгукнутись і сприяти цій добрій справі, долучившись до придбання будівельних матеріалів та продукти для приготування обідів потребуючим.

Також благодійна їдальня почала працювати в Маріуполі, оскільки як зазначає директор Карітасу Маріуполь отець Ростислав Спринюк ,вона вкрай необхідна із допоможе забезпечити гарячим обідом найбільш вразливі верстви населення як з-поміж вимушених переселенців так і серед мешканців Маріуполя.

Тим часом у Карітасі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ стартував проект "Великодня милостиня для потребуючих" метою допомогти найбіднішим людям, котрі відвідують благодійну їдальню. Благодійна їдальня у Коломиї працює з 2002 року, від того часу до сьогодні, було надано понад 150 000 благодійних обідів для безхатченків, людей в тяжкому матеріальному становищі, людей з обмеженими фізичними можливостями та потребуючих дітей.

"Господиня" їдальні - Ірина Михасюк, саме вона - готує, миє посуд та прибирає. Розповідає, що із задоволенням працює на кухні і щиро радіє, коли люди ідуть від неї ситі і хоч трішки щасливіші. Пані Ірина обіди готує за заздалегідь складеним і погодженим меню – щодня це різні страви: обов’язково є перше, друге з м’ясом чи рибою, салат і якийсь напій. Функціонує їдальня коштом доброчинних пожертв.

Долучитись до підтримки роботи благодійної їдальні можна склавши благодійні пожертви у храмах Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, а саме: Вижниці, Городенці, Косові, Надвірній, Отинії, Снятині, Тлумачі, Чернівцях, Яремчі, та Коломиї, а також безпосередньо у приміщенні Карітасу.