Благодійний Фонд «Карітас-Київ» святкує своє 20 річчя
  • Птн, 20/07/2018 - 16:11

Сьогодні Благодійний Фонд «Карітас-Київ» святкує своє 20 річчя. Що таке 20 років? – це тисячі, навіть десятки тисяч добрих справ, які здійснили благодійники фонду!

Як можна привітати Карітас Київ з круглою датою?

Найкращим подарунком буде ваша небайдужість та увага до підопічних фонду.

Ви можете:

  • закупити продукти для проведення кулінарних майстер-класів для неповносправної молоді https://ubb.org.ua/uk/project/4082/
  • придбати футбольні м’ячі для збірної кризових підлітків https://ubb.org.ua/uk/project/3975/
  • купити творчі матеріали для проведення реабілітаційних занять із переселенцями, ветеранами АТО та їх дружинами https://ubb.org.ua/uk/project/4203

Довідка:

Благодійний фонд «Карітас-Київ» працює з 1992 року – за цей період десятки тисяч потребуючих людей отримали соціальні послуги, гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну опіку. Діяльність зосереджена на мешканців Києва та 5 областей: Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської та Вінницької; меншою мірою охоплюються інші регіони України.

Результативність і масштаб роботи неодноразово відзначались нагородами і подяками: Національного конкурсу «Благодійна Україна», Національного рейтингу благодійників України (проводиться у партнерстві з “Новое Время” та Ernst and Young), Київського міського голови, КМДА, районних державних адміністрацій.

Карітас-Київ є частиною світової спільноти Caritas з понад 120-річним досвідом та масштабом роботи в більш як 200 країнах світу, офіційним представництвом в ООН, Раді Європи і Організації африканської єдності.

Діяльність здійснюється на християнських засадах і цінностях, але незалежно від віросповідання, соціального становища особи, якій надається допомога, її етнічного походження, статі, віку.

В Карітасі-Київ діють на даний момент:

Мобільна робота з дітьми, молоддю і сім’ями (кризовими, малозабезпеченими, неповними, багатодітними, з проблемами узалежнення): надання первинної матеріальної допомоги, соціальні послуги, харчування, психологічна підтримка, футбольний клуб, навчальні заходи, клуби самодопомоги, юридичні та інформаційні консультації, ігрова кімната для наймолодших, міні-бібліотека, комп’ютерний клас, літні табори, краєзнавчі мандрівки.

Домашня опіка для інвалідів, невиліковно хворих і одиноких людей похилого віку: медична допомога (вимірювання тиску, приймання ліків, уколи, інші медичні послуги), соціальна допомога (вироблення документів, представлення інтересів в державних структурах, сплата комунальних платежів), допомога по господарству (купівля продуктів, прибирання в квартирі, приготування їжі), догляд за тілом, психологічна підтримка, випозичання реабілітаційного обладнання, інформаційно-консультаційні послуги.

Центр по роботі з дітьми та сім’ями, які стали свідками насильства та змушені покинути рідні домівки: індивідуальні та групові консультації, майстер-класи, розвиваючі заняття, арт-терапія, тренінги і семінари для батьків.

Програма миробудування: психологічне консультування, групи психосоціальної підтримки, соціальний супровід, тематичні тренінги, фасилітація соціальних і громадських ініціатив, участь в кіноклубах, танцювальних заняттях і театральної групи.

Центр надання соціальних послуг: благодійна перукарня, пральня, швейна майстерня, надання гуманітарної допомоги у вигляді одягу та взуття, продуктів харчування та медикаментів.

Консультативний центр з протидії торгівлі людьми: психологічна і матеріальна допомога, сприяння у розшуку зниклих за кордоном людей, консультації з питань виїзду за кордон, заходи з протидії торгівлі людьми.

Клуб людей літнього віку: виїзні та в соціальному центрі зустрічі для близько 80 осіб з числа жертв націонал- соціалізму, вимушених переселенців та осіб з обмеженими функціями мобільності, проведення просвітницьких занять і тренінгів, групи взаємопідтримки, відвідування маломобільних та немобільних.

Адресна матеріальна допомога і консультування для учасників АТО та сім’ям загиблих учасників, дітей з інтернатних закладів, безпритульних, мешканців геріатричних центрів, у місцях позбавлення волі.

Благодійні акції, зимова мобільна кухня, інформаційні кампанії, культурні заходи, літні табори.

Серед основних донорів і партнерів:

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Програма розвитку ООН (UNDP), Дитячий фонд ООН (UNICEF), Федеральне Міністерство Економічної Співпраці та Розвитку Німеччини (BMZ)

Католицька Служба Допомоги США (Catholic Relief Services), CNEWA (Catholic Near East Welfare Association), Лицарі Колумба в Україні, Карітас України, Українська Греко-Католицька Церква, Карітас Німеччини, Карітас Австрії, Реновабіс

Європейська бізнес-асоціація, METRO, Монделіс Україна, Київстар, Uklon, Le Boutique, Галнафтогаз, Sandoz, Укрпошта, Uber, Київенерго, Cargill Ukraine, Еонія, Biosphere, Львівська Майстерня Шоколаду, пекарні Волконський, Фудбенк

Державні соціальні служби, “Право на здоров’я” (HealthRight International), “Ла Страда” (La Strada), Львівська Освітня Фундація (Lviv Education Foundation), Магнолія ТВ та інші.

Команда Карітасу-Київ налічує близько 35 працівників і понад 100 волонтерів, які залучені у різні проекти та ініціативи. По Україні загалом сьогодні працюють понад 1500 співробітників та волонтерів в 37 регіональних організаціях Карітасу України.

Прес-служба Київської архиєпархії