Благословенна криза? Як використати час пандемії
  • Суб, 25/04/2020 - 15:52

Пандемія коронавірусу – нагода для  особистого розвитку? Професор Тайлер ВандерВілє, епідеміолог з Університету Гарварда вважає, що нинішню кризу можна використати на свою користь. “Суспільні умови, що панують у час пандемії, можуть нам допомогти у цьому”, – пояснює він в інтерв’ю для видання Catholic Herald.
Згідно з дослідженнями, проведеними цим американським університетом, для правильного розвитку людині потрібні сприятливі умови в кількох сферах. Одними з найважливіших є здоров'я та забезпечення матеріальних умов. Проте саме вони під найбільшою загрозою в час теперішньої пандемії.

Тому, на думку вчених, слід зосередитися на решті: розуміння сенсу, рівня задоволення життям, реалізації ідеалу бути доброю людиною та підтримання тісних суспільних взаємин. “Зараз ми можемо допомагати тим, які поруч з нами, наприклад, приносячи покупки літнім сусідам або спробувати дістатися тих, хто психічно погано переносить ізоляцію. Ці добрі вчинки можуть зміцнити наше почуття сенсу і допомогти виховувати характер”, – пояснює професор ВандерВілє.

Коронавірус дає нам також неповторну нагоду для зміцнення суспільних зв'язків. “Звісно, існують серйозні обмеження, що обмежують візити, але парадоксально, що зараз у нас більше часу, який ми можемо присвятити домашнім, чи на телефонні розмови з друзями. Тож цей час дає потенціал зміцнити, а не послабити наші взаємини, наприклад, спробувати поновити розірвані зв'язки, оскільки є потреба примирення і прощення”, – вважає професор ВандерВілє.