Благословення Дільниці соціальної реабілітацій засуджених
  • Суб, 26/07/2014 - 10:21

25 липня у Львівській виправній колоній № 48 відбулось відкриття Дільниці соціальної реабілітацій засуджених. Участь у святкових заходах взяло керівництво Управління державної пенітенціарної служби у Львівській області на чолі із його керівником генерал-майором внутрішньої служби Дзюдзь Михайло Семеновичем, представники обласної адміністрації та громадських організацій.

Отець Андрій Хомишин, капелан установи та душпастир Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла, звернувся до усіх присутніх зі словами подяки за виконану працю. Зокрема, о. Андрій ще раз наголосив на важливості створення такої установи. На думку капелана чи не найважливішою проблемою ув’язнених є втрата ними корисних соціальних зв’язків, відбудувати та відновити які допоможе перебування у Дільниці соціальної реабілітації.

Завершились урочистості освяченням ДСР, яке провів о. Андрій.

Дана подія є одним із кроків впровадження європейського досвіду утримання в’язнів. Головним завданням створеного підрозділу є створити умови для засудженого та адаптуватися до життя поза межами установи після звільнення з місць позбавлення волі. Режим утримання значно відрізняється від тих, що існують в межах тюремної зони. Для прикладу: ув’язненим дозволено користуватися мобільними телефонами, спрощеним є графік відвідування їх родичами, за певних умов вони можуть полишати межі дільниці для залучення до праці. Внутрішнє облаштування приміщень виконане з метою якомога більшого наближення до умов проживання на свободі.