Благословення Папи для команди, члени якої загинули в авіакатастрофі
  • Чтв, 31/08/2017 - 11:35

Вітаючись з різними групами прочан наприкінці загальної аудієнції у середу, 30 серпня 2017 р., Папа Франциск звернувся з окремими побажаннями до гравців та керівництва бразильського футбольного клубу «Шапекоенсе». Мова йде про колектив, який наприкінці минулого року пережив велику трагедію: 28 листопада 2016 р. літак з 77 пасажирами на борту врізався в гору поблизу колумбійського міста Меделін, а серед них був згаданий футболений клуб, що летів на фінальний матч Південноамериканського Кубка. Вижили лише 6 людей, між якими – три гравці клубу.

Зустріч з Папою була короткою, але зворушливою. Святіший Отець привітав та обійняв кожного члена команди, як також родичів деяких загиблих. Він особливо затримався із футболістами Фоллманом та Рушелом, що вижили в авіакатастрофі, поблагословивши їх. У подарунок Папа отримав м’яч в кольорах бразильської команди. Врешті – традиційне спільне фото.

Президент клубу «Шапекоенсе» Давід Плініо де-Нес в інтерв’ю для нашої колеги Крістіни Муррай сказав, що це був «день благодаті для всіх нас». «Папа Франциск, – зауважив він, – дав нам відчути всю свою любов, починаючи від трагічних хвилин авіакатастрофи. В найважчі хвилини нашого життя його близькість додала нам сил, аби прямувати вперед. Сьогодні команда крок-за-кроком відновлюється від отриманих ран. Сьогодні ми отримали благословення Папи і дякуємо за це Богові».

У п’ятницю, 1 вересня, «Шапекоенсе» зіграє на столичному Олімпійському стадіоні товариський матч із римською «Ромою».