Благословення Папи для плаваючої лікарні на Амазонці
  • Втр, 20/08/2019 - 13:10

Папа Франциск надіслав листа, вітаючи прибуття корабля-лікарні, що носить його ім’я, до міста Белен на північному сході Бразилії, в регіоні Амазонії. Він наголошує, що основною місією цього проекту буде сприяння життю разом з євангелізацією.

Як Ісус заспокоїв бурю й зміцнив віру учнів, йдучи по воді (див. Мт 14,22-33), так і корабель–лікарня імені Папи Франциска «принесе духовне утішення і спокій хвилюванням потребуючих людей, залишених на поталу долі», – написав Святіший Отець у листі з нагоди прибуття плаваючої лікарні до міста Белен у Бразилії, де 17 серпня ц.р., відбулась урочиста привітальна церемонія, а після подячної Святої Меси в неділю 18 серпня корабель-лікарня розпочне надавати медичну допомогу потребуючому населенню. Плаваюча лікарня, створена з ініціативи Папи, лікуватиме та євангелізуватиме на півночі Бразилії вздовж річки Амазонки, де проживає понад 700 тисяч населення.

Ініціатива, що сприятиме життю

Папа Франциск ствердив, що «з великим задоволенням приєднується до цього моменту радості та вдячності Богові за інавгурацію плаваючої лікарні, яка нестиме Боже слово та запевнить доступ до кращого здоров’я найбільш потребуючому населенню, зокрема, аборигенам та всім, що проживають на берегах Амазонки».

За словами єпископа Риму, цей корабель-лікарня є не тільки чудовим конкретним жестом приготування до Синоду Єпископів для Амазонії, що відбудеться в Римі в жовтні цього року, але, насамперед, відповіддю на наказ Господа, який постійно посилає Своїх учнів проповідувати Царство Боже та оздоровляти недужих. Ісус пропонує всім повноту життя й місією корабля-лікарні буде сприяння життю в Амазонії, що віддзеркалюється в його багатій біологічній та культурній різноманітності, життю в гармонії з самими собою, з природою, з людьми та Господом.

Знак віри й солідарності

Святіший Отець пригадує в листі, що Церква покликана бути «польовою лікарнею», приймаючи всіх без винятку й умов, а ця ініціатива представляє тепер Церкву як «лікарню над водою».

Папа Франциск висловив подяку єпископові бразилійської дієцезії Обідос Бернарду Бальманну та отцям-францисканцям за цей прекрасний знак віри й християнської солідарності, а лікарям, волонтерам, жертводавцям та всім, хто отримає допомогу в плаваючій лікарні, уділив Апостольське благословення, ввіряючи опіці Пресвятої Богородиці з Назарету та прохаючи молитись за нього та за добрі плоди вже близького Синоду для Амазонії.