Благовіщення – це не тільки про добрі новини
  • Чтв, 07/04/2022 - 11:58

Ми всі, під час цієї страшливої війни, кожного дня прагнемо почути добре слово: про те, що любі нашому серцю є у безпеці; що безпечно доїхала гуманітарна допомога, а через евакуаційні коридори пройшло, якомога більше людей; про те, що Бог благословляє захисників Вітчизни на кожному фронті, а також, що завтра….. День Перемоги.

 

Благовіщення сьогодні, це про Слово, який кожен з нас повинен почути від Бога, а виконання Слава наблизить той довгоочікуваний день. Прийняти Слово, яким би воно не було складним і незрозумілим. Бог не повинен нам тлумачити кожне своє рішення, проте його виконання наближає спасенні події та зараховує нам це за праведність. Так само, як відважні слова Діви Марії: «Нехай станеться мені за твоїм словом» (Лк 1,38)

 

У той час, коли Богоматір виразила свою згоду, мала початок тайна Втілення Божого Слова. Почалося невидиме, що через 9 місяців буде назване «Бог з нами». То Він, Господь Христос, спасе весь світ від неволі гріха, брехні та всякого роду нечисті. Він й сьогодні спасає. Інколи відразу, другий раз непомітно для людського ока… Головне, робить це у відповідь на прийняте нами Боже Слово, на нашу готовність йти за ним, як за світлом у пітьмі. Діє через розпізнання нами місії (чи фронту), де ми тепер найбільш потрібні та можемо послужити самому Богу та ближньому.

 

У нашому власному благовіщенні, нині відкриваються великі задуми Господа та стають зрозумілими (на нашу міру) Його шляхи і методи. Вірю, що сьогоднішнє присвячення Росії та України Непорочному Серцю Діви Марії, Святішим Отцем Франциском, у єдності зі всіма єпископами світу та Божим Народом, стане вагомою лептою у діло спасіння нашого народу та цілого світу.

 

Вже сьогодні Бог перемагає князя цього світу.

Вже сьогодні ми ближче до Дня Перемоги.

Слава Богу за все!

 

Картина: El Greco, Благовіщення

Єпископ Віталій Кривицький, 25.03.2022