Блаженна Марія Ассунта Маркетті – мати сиріт
  • Нед, 26/10/2014 - 13:03

У суботу, 25 жовтня 2014 р., кардинал Анджело Амато, Префект Конгрегації в справах святих, під час урочистого Євхаристійного богослуження в місті Сан-Паоло на півночі Бразилії, від імені Святішого Отця проголосив блаженною Католицької Церкви монахиню Марію Ассунту, співзасновницю Згромадження Сестер Місіонерок святого Карла Борромео (Скалабрініянок), в миру – Катеріну Маркетті.

Вже з дитинства Катеріна, яка народилася 15 серпня 1871 року в м. Камайоре у центральноіталійському регіоні Тоскані і була 3-ю з-поміж 11 дітей, мріяла посвятити своє життя Богові у чернечому стані, але на якийсь час на перешкоді цьому стали домашні обставини, такі як хвороба матері та передчасна смерть батька. У 1895 році дівчина прийняла запрошення брата о. Джузеппе Маркетті, щоб поїхати разом з ним до Бразилії, щоб опікуватися сиротами з італійських емігрантських родин. Разом з матір’ю та ще двома дівчатами 25 жовтня склала обіти на руки єпископа блаженного Джованні Батісти Скалабріні, відомого душпастиря мігрантів, що дало початок новому Згромадженню.

Наприкінці листопада 1895 року місіонери прибули до Сан-Паоло, а 8 грудня було засновано сиротинець «Христофора Колумба», який став першим місцем місійного служіння блаженної матері Марії Ассунти. Якийсь час вона виконувала обов’язки Головної настоятельки Сестер-Місіонерок святого Карла Борромео, але в основному, усе своє життя присвятила харитативній діяльності на користь мігрантів, бідних, сиріт та потребуючих хворих.

Мати Марія Ассунта відійшла по вічну нагороду 1 липня 1948 р. в одному із сиротинців Сан-Паоло, проживши 77 років, останні з яких були сповнені стражданнями через поранення ноги, отримане під час відвідин хворого, яке не загоювалося. Присвятивши свою молодість Богові у чернечому стані, вона стала матір’ю численних покинутих дітей, ставши для Сестер Місіонерок Скалабрініянок прикладом невтомного місіонерського запалу і жертовності в любові.