Блаженніший Любомир благословив слухачів Школи духовності та євангелізації Львівської архиєпархії УГКЦ
  • Чтв, 01/11/2012 - 00:00

26-28 жовтня 2012 року в реколекційному центрі Львівської архиєпархії УГКЦ «Світлиця» розпочався новий навчальний рік єпархіальної Школи духовності та євангелізації. Цьогорічна програма школи складається із занять, які спрямовані на поглиблення знань споконвічних істин християнської віри, що вміщені у Святому Письмі. Слухачів благословиви Блаженніший Любомир Гузар, Архиєпископ-емерит УГКЦ, який у той час перебував у Львові. Про це повідомила Віра Ценлевич, голова Комісії у справах євангелізації Львівської архиєпархії УГКЦ.

 

«Святе Письмо є джерелом віри для кожного християнина, тому важливо  навчитися слухати Бога, який промовляє до серця людини із сторінок Святого Письма», - зазначив о. Євген Станішевський, викладач біблійних наук у вступній конференції. У подальших лекціях о. Євген не один раз наголошував, що Святе Письмо є богонатхненним твором, і тому читати його потрібно з молитвою. Адже «читаючи Святе Письмо, людина пізнає світ Бога, тобто робить крок Йому назустріч, щоб уподібнитись до Того, хто її створив та постійно чуває над усім сотворінням». «Пізнання Бога провадить до пізнання себе та переосмислення свого життя. Людина починає змінюватися, підпорядковуючи своє життя Божій волі, прямуючи до святості, бо ж воля Божа – святість ваша», - зауважив лектор.

 

Слухачі цього початкового етапу навчання у Школі духовності та євангелізації Львівської арихиєпархії УГКЦ розважали над важливою подією, яка описана в Новому Заповіті - Різдвом Господнім. Цікаві та змістовні конференції о. Євгена Станішевського допомогли усім краще зрозуміти подію Різдва та синівство Боже Ісуса Христа.

 

Департамент інформації УГКЦ