Блаженніший Святослав: У Папи в кімнаті знаходиться українська ікона, яку я подарував йому в Аргентині
  • Чтв, 20/06/2013 - 10:52

Святіший Отець Франциск зберігає у своїй кімнаті ікону, яку подарував йому Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук, від’їжджаючи з Аргентини.

 

Про це 19 червня розповів сам Блаженніший Святослав у інтерв’ю польським журналістам, відповідаючи на запитання про сто днів служіння Папи Франциска.

 

Під час недавньої поїздки до Ватикану Глава УГКЦ мав нагоду зупинитися в тому домі, де мешкає Святіший Отець Франциск.

 

«Коли прийшов на обід, Папа мене побачив, піднявся зі свого місця, прийшов до мене, обійняв. Потім сказав: «Хочу запросити тебе до своєї кімнати й щось показати. Папа повів мене й показав ікону, яку я йому подарував, від’їжджаючи з Аргентини. Виявляється, вона для нього була такою важливою, що він привіз її з собою до Рима, попросив зробити для неї нову оправу. Ікона знаходиться в кімнаті Папи, де він молиться. Це показує, як глибоко Папа відчуває всіх нас. Мені було дуже приємно, що він вважає мене таким добрим приятелем», – поділився останніми враженнями від Папи Франциска Предстоятель УГКЦ.

 

Також Глава Церкви повідомив, що не знає, коли приїде Папа в Україну. «Це залежить від багатьох чинників, обставин, які існують і в Католицькій Церкві, і в державі Україна», – сказав він.

 

Нагадаємо, 13 та 14 червня у Ватикані Блаженніший Святослав узяв участь у четвертій зустрічі ХІІІ Звичайної ради Генерального секретаріату Синоду Єпископів. Завданням цієї чергової зустрічі було обрати три можливі теми для наступної XIV Генеральної звичайної асамблеї Синоду Єпископів Католицької Церкви, яка відбудеться в жовтні 2015 року. Контекстом для неї буде відзначення 50-ліття завершення діянь ІІ Ватиканського Собору.

 

Департамент інформації УГКЦ