Блаженніший Святослав відповів на 100 запитань молоді
  • Чтв, 24/01/2013 - 00:00

Незабаром вийде у світ перша аудіокнига Блаженнішого Святослава Шевчука, в якій Глава УГКЦ відповідає на 100 запитань молодих людей. Слід зазначити, що із 9 листопада до 5 грудня 2011 року, з ініціативи Департаменту інформації УГКЦ та Комісії УГКЦ у справах молоді, молоді люди з України та з-за кордону надсилали до Першоієрарха Церкви запитання, які стосувалися міжособистісних стосунків, практичного життя християнина та пояснення Божого Слова.

 

Як розповів о. Ростислав Пендюк, голова Комісії УГКЦ у справах молоді, з-поміж 300 запитань, які надійшли, було обрано 100 найцікавіших, що й увійшли до аудіокниги. «Мене вразило те, що багато запитань є справді «життєвими», які зачіпають конкретні ситуації міжособистісних стосунків: ставлення до батьків, до осіб протилежної статі та до друзів. На мою думку, така анонімна форма спілкування молоді з Блаженнішим Святославом є прийнятною, адже часто молоді люди соромляться говорити про те, що їх справді турбує», - зазначив в коментарі для Департаменту інформації УГКЦ о. Ростислав.

 

На переконання священика, молодь повинна стати рушієм «живої» парафії і брати активну участь в житті Церкви не тільки в зовнішньому вимірі. «Дякувати Богу, що ми маємо Главу УГКЦ, який розуміє роль молоді в розвитку Церкви. Адже, коли він приїздить в якесь місто, то старається зустрітися із молодими людьми, котрі відповідають йому взаємністю. Важливо, що найвищий провід Церкви розуміє роль молоді в церковному житті і бачить в цьому потребу. Я думаю, що ланка парафіяльного духовенства повинна також це усвідомити», - сказав на завершення голова Комісії УГКЦ у справах молоді.

 

Департамент інформації УГКЦ