Блаженніший Святослав висвятив диякона для служіння у Молдові
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

4 листопада у Патріаршому соборі Воскресіння Христового Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук висвятив шістьох піддияконів у диякони, одного з них – диякона Ігоря Лепського – спеціально для служіння у Молдові.

 

Взяти участь в урочистостях у Патріаршому соборі з Кишинева спеціально прибув римо-католицький єпископ Антоній Коша, який опікується всіма католиками в цій країні, зокрема українцями греко-католиками.

 

«Він прибув до нашого храму, щоб під час Літургії отримати чергового священнослужителя для греко-католиків у Молдові», − сказав Глава УГКЦ про присутність Владики Антонія..

 

Предстоятель Церкви нагадав, що диякон – це той, кого Церква посилає на служіння ближньому, щоб показати всім: багатим і бідним, щасливим і нещасним, що сьогодні Господь не забирає руки від нас, що рука Лазаря є до нас простягнута. Тільки ми мусимо відгукнутися на цю таємницю Божої присутності біля нас в особі потребуючого.

 

Новопоставленими дияконами тішиться, каже він, перш за все, Київська архиєпархія. «Дякуємо вам, що ви залишили впорядковані галицькі парафії і прийшли служити тут: у Центральній та Східній Україні. Дякуємо вашим дружинам, які пустилися за вами», − звернувся Глава Церкви до новопоставлених дияконів та їхніх рідних.

 

Проте «особлива радість» сьогодні, що наша Церква посилає вже другого священнослужителя в Молдову. Блаженніший Святослав висловив сподівання, що незабаром прибуде до Кишинева, щоб диякона Ігоря рукоположити в священики.

 

Владика Антоній у свою чергу подякував за дар священнослужителя, який Українська Греко-Католицька Церква передала Молдові.

 

«Наші вірні греко-католики істинно дякують вам і запрошуємо вас якомога швидше відвідати нашу паству і рукоположити диякона Ігоря в пресвітери. У майбутньому ми хочемо підтримувати і розвивати католицьку віру на молдовській землі. Хочемо, щоб там було якомога більше священиків, тому нам ваше покровительство дуже потрібне. Тож, просимо залишатися поруч з нами й допомагати нам у наших потребах.», − звернувся він до Блаженнішого Святослава.

 

Владика Антоній підкреслив, що його присутність тут засвідчує, що він хоче йти рука об руку з вірним східного обряду.

 

Департамент інформації УГКЦ