Блаженніший Cвятослав очолить Літургію за мир в Україні у Папській базиліці «Санта Марія Маджоре» у Римі
  • Птн, 06/02/2015 - 21:50

З 16 по 22 лютого 2015 року у Римі проходитиме паломництво до "Апостольських порогів" єпископів УГКЦ з України, щоб поклонитися святим мощам апостолів Петра й Павла, відвідати головні римські базиліки та зустрітися зі Святішим Отцем.

У рамках зазначеного візиту у четвер, 19 лютого 2015 р., відбудеться паломництво єпископів до Папської базиліки «Санта Марія Маджоре» (Piazza di S. Maria Maggiore, 42, 00100 Roma), де Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами та священиками о год. 15.30 очолить на центральному престолі Архієрейську Божественну Літургію за мир в Україні.

Запрошуємо усіх небайдужих українців з Італії, а особливо з Риму та околиць взяти участь у спільних моліннях у Римі за мир та спокій в Україні.

По завершенні Літургії в Українській парафії свв. Сергія і Вакха (p-zza Madonna dei Monti, 3) відбудеться спільна зустріч душпастирів УГКЦ в Італії з Блаженнішим Святославом та зі всіма єпископами.

Крім того, вірні можуть взяти участь і у інших богослужіннях під час паломництв єпископів до решти Папських базилік Рима за таким розпорядком:

Вівторок, 17 лютого

16.00 – Архієрейська Божественна Літургія в Папській базиліці святого Івана на Латерані (Piazza di S. Giovanni in Laterano, 4, 00184 Roma)

Середа, 18 лютого

16.00 – Архієрейська Божественна Літургія в Папській базиліці святого Павла поза мурами ( Piazzale San Paolo, 1, 00146 Roma)

Довідка

«Ad limina Apostolorum» з латинської означає до "апостольських порогів". Це давня практика, яка колись стосувалася єпископів, які душпастирювали довкруги Рима. У 13 столітті вона поширилася на цілий світ. Кожних 5 років, або коли випадає можливість католицькі єпископи окремих країн з усього світу по черзі прибувають до Рима з візитом «Ad limina Apostolorum». Під час цього візиту вони мають нагоду на особисту розмову з Вселенським архієреєм, також проводять спільні Богослужіння у римських базиліках, зустрічі у ватиканських відомствах, а також мають спільну аудієнцію з Святішим Отцем. Останній раз візит Єпископів УГКЦ з України відбувався з 28 січня до 2 лютого у 2008 році.