Блаженніший Любомир: «Церква плекатиме усвідомлення єдності українців у світі»
  • Чтв, 12/09/2013 - 13:50

Ми хочемо плекати усвідомлення єдності українців у світі, сказав Блаженніший Любомир (Гузар) у інтерв’ю журналу «Патріархат», який готується до друку. «Той, хто живе далеко звідси, за тисячі кілометрів, – зазначив він, – повинен бути свідомий того, що (відвідуючи Патріарший собор у Києві) приходить до своєї Церкви. Собор є символом єдності. На посвяченні були люди з багатьох країн, і вони почувалися тут удома, у своїй Церкві».
 

Хоча будівництво Собору завершилося і його освятили, сказав архиєрей, ще потрібно буде чекати не один рік, доки буде абсолютно все зроблено – розписи та різні адміністративні справи займуть багато часу.

Блаженніший Любомир відзначив, що він є емеритом, але «як дідусь у родині», тішиться, що є люди, зацікавлені, здатні йти вперед. «Я радію тим, що зроблено і що ще робиться, розвивається. Інакше на справи дивиться Блаженніший Святослав, інші молодші владики – вони дивляться у майбутність. На те ми вибрали нового, молодшого Блаженнішого… Церква буде рости. А я вже не є тим, хто рухає справи. Наші владики досить молоді, це люди, перед якими багато часу. Вони будуть вести вперед життя нашої Церкви», – сказав духовний лідер українців.

 

Департамент інформації УГКЦ