Блаженніший Любомир Гузар представив свою книгу про борця за неподільність церкви митрополита Андрея
  • Срд, 07/10/2015 - 21:00

Сьогодні, 7 жовтня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка блаженніший Любомир Гузар представив книгу «Андрей Шептицький Митрополит Галицький (1901 – 1944) провісник екуменізму». Це не тільки велика праця про діяльність митрополита у справі відновлення єдності церкви, а й важливе історичне джерело вивчання думок і поглядів Любомира Гузара.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

За словами ректора Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Мельника, дуже знаменно, що саме у 150-ті роковини від дня народження митрополита Андрея Шептицького відбувається презентація книги блаженнішого Любомира Гузара.

«Робота присвячена дослідженню екуменічних ідей та поглядів, що були так актуальні колись і не втратили своєї актуальності тепер. Адже тільки духовна єдність допоможе подолати усі життєві перешкоди.

Варто зазначити, що такі постаті як Андрей Шептицький та Любомир Гузар відіграють важливу роль в історичному формуванні нашої держави. Їх діяльність – це яскравий приклад великої любові та милосердя до людей та України», – розповів ректор університету.

Презентована книга є англо-українським перекладом докторату, який Любомир Гузар захистив 1972 року в Папському Урбаніянському університеті в Римі. Це погляд блаженнішого на діяльність митрополита Андрея у справі відновлення єдності церков.

У своїй книзі Любомир Гузар зазначає, що шлях до єдності дуже складний, але дуже важливий для формування сучасної мирної України.