Блаженніший Любомир Гузар взяв участь у «Благочинному зібранні ділових кіл Львівщини»
  • Чтв, 27/06/2013 - 21:50

25 червня 2013 року Блаженіший Любомир Гузар, Архиєпископ-емерит УГКЦ, взяв участь у «Благочинному зібранні ділових кіл Львівщини» у Львівському Будинку вчених, де відбувався збір коштів на добудову Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Участь у зустрічі взяли: владика Йосиф Мілян, голова Наглядової ради будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового, що в Києві, та владика Венедикт Алексійчук, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

Розпочалася зустріч виконанням учасників хорової капели «Дударик» української духовної музики. Диригував Народний артист України Микола Кацал. Із вступним словом звернувся до усіх жертводавців владика Йосиф, який зазначив, що Патріарший собор є символом єднання усіх українців. «Це тому, що багато православних, римо-католиків і, навіть, п’ятидесятників пожертвували свої кошти на будівництво Собору», - пояснив єпископ. Наостанок владика Йосиф запросив усіх присутніх на Всецерковну прощу до Києва, 17-18 серпня, в рамках якої і відбудеться посвячення Патріаршого собору.

На думку Блаженнішого Любомира у Патріаршому соборі буде духовно об’єднана УГКЦ. «Цей собор не є катедральним храмом Києва чи Київської архиєпархії виключно. Попри те, що Собор є катедральним храмом Верховного Архиєпископа УГКЦ, який має осідок у Києві, він має  набагато більше значення. Адже до храму приходять українці із Канади, Бразилії, Німеччини та інших країн світу, і вони вважають цей Собор також своїм», - пояснив Блаженніший Любомир. За його словами, таким чином, через українців, які живуть на поселеннях, тобто закордоном, наша духовна традиція поширюється в інших частинах світу. «В цьому соборі кожен українець греко-католик має почувати себе, як вдома. Тому що це є той храм, в якому ми маємо відчути духовну єдність. Тобто те, що ми є однією Церквою. Тому ми будуємо собор для греко-католиків, який стане їх духовним осередком», - завершив Блаженіший Любомир Гузар, Архиєпископ-емерит УГКЦ.

Наостанок Блаженніший Любомир вручив Богдану Козаку, власнику мережі супермаркетів "Рукавичка", ювілейну медаль, випущену до 80-річчя з дня народження та 55-річчя священства  Архиєпископа-емерита УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ