Блаженніший Любомир Гузар зустрівся з студентами Національної Академії державного управління при Президентові України
  • Чтв, 27/03/2014 - 17:14

27 березня 2014 року в Національній Академії державного управління при Президентові України відбулася тематична зустріч Його блаженства Любомира (Гузара) зі слухачами Вищої школи державного управління. Його блаженство поділився думками на тему: «Принцип субсидіарності у місцевому самоврядуванні».

Під час зустрічі Його Блаженство пояснив  загальну ідею принципу субсидіарності, яка полягає в тому, що органи влади повинні виконувати лише ті види діяльності, які не можуть ефективно здійснюватися на місцевому рівні, а тому вони характеризують принцип субсидіарності як чітке визначення необхідного обсягу допомоги або підтримки, потрібної для виконання завдань чи зобов'язань: «не забагато» і «не замало». «Іншими словами зазначив блаженні ший, принцип субсидіарності вимагає розбудови системи врядування не зверху вниз, а знизу вверх.», - зазначив Блаженніший Любомир.

Зустріч відбулась у форматі жвавої дискусії, що дало можливість залучити слухацьку спільноту до обговорення і висловлення власних позицій щодо застосування принципу субсидіарності у сучасному українському суспільстві; рівня участі громадян у житті спільноти; якостей сучасного політичного лідера.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир