Блаженніший Любомир про ситуацію в Україні: «Це велика проба нашої віри»
  • Птн, 28/11/2014 - 01:02

Такими словами під час формаційної зустрічі духовенства Львівської архиєпархії у четвер, 27 листопада 2014 року, Блаженніший Любомир охарактеризував виклики, що постали перед українським народом.

«Багато ран на наших душах лишилося з радянщини», - сказав Владика та закликав духовенство проповідувати, як жити по-християнськи та будувати здорове суспільство. Архиєрей навів приклад Польщі і роль Церкви у виході цієї держави з кризи.

Владика, звертаючись до присутніх, наголосив: «Нам треба починати справжню революцію людської гідності». На думку доповідача, вона полягає у розумінні цінності людського життя, особливо тепер, в умовах війни.

Завершуючи свою доповідь, Блаженніший Любомир сказав: «Це велика проба нашої віри. Треба вірити, що Бог хоче нам добра». Також Владика застановив присутніх: «Треба молитися, щоб ми краще вірили, а не радили Богові як і що робити».

Після доповіді Блаженнішого Любомира о. Михайло Лесів, директор Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії, подякував Владиці і запросив до слова о. Ігоря Бойка, ректора семінарії, який представив отцям діяльність семінарії. Насамкінець, усі заспівали «Боже великий, єдиний!».

Після зутрічі, священиків гостинно приймала семінарійна спільнота, як знак вдячності за її підтримку.

Також варто відзначити організаційну працю щодо проведення цієї зустрічі, яка стала особливо будуючою у вірі.