Блаженніший Любомир скуштував паску із студентами-католиками
  • Птн, 10/05/2013 - 21:41

9 травня 2013 року Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, відвідав львівське ТУСК «Обнова». Про це повідомив Володимир Гренюх, член ЛО ТУСК “Обнова”.

 

Студенти-католики привітали Блаженнішого Любомира із Воскресінням Христовим та всі разом помолилися. Після цього члени ЛО ТУСК «Обнова» ставили запитання Архиєпископу-емериту УГКЦ. Найперше молодь поцікавилися тим, як знайти себе у світі і не загубитися. На це Блаженніший Любомир відповів, що молодим людям належить задуматися над ставленням до себе, до Бога і до людей. Це, за його словами, нелегка справа. «Про це тяжко думати, але таке думання є необхідним. Найкраще для цього підходять дні духовної віднови, тобто реколекції», - зауважив він.

 

Прозвучало також запитання про місце молоді в Церкві. На це високий гість відповів: «Робімо, що можемо». Він заохотив молодих людей долучатися до акцій допомоги і загалом до волонтерства. Останнє питання на цій зустрічі стосувалося ставлення владики Любомира до утворення єдиної Української Церкви. «Тут двох думок бути не може, адже Україна була хрещена в єдиній Церкві. Люди розкроїли Церкву на різні гілки, адже у світі існує більше від трьох тисяч християнських Церков, тож возз’єднати Церкву потрібно неодмінно. Хоч це буде і нешвидкий процес…» - сказав він.

 

Насамкінець зустрічі Блаженніший Любомир поблагословив паску, яку розділили між усіма присутніми.

Департамент інформації УГКЦ