Блаженніший Святослав: діалог є необхідним
  • Птн, 09/03/2018 - 13:27

Провідник Церкви, яка найбільше постраждала від комуністичних гонінь, Блаженніший Святослав Шевчук висловився за діалог між Ватиканом та атеїстичним комуністичним режимом Китаю за будь-яку ціну, повідомляє Crux.

«Нам потрібно провадити діалог за будь-яку ціну», - сказав Верховний Архиєпископ Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук.

«Це може видаватись трохи жорстким, але, насправді, яка є альтернатива діалогу? Тільки конфронтація, як різновид війни», - сказав глава УГКЦ – «Сьогодні світ не знає що таке діалог, він вміє, хібащо, писати у Фейсбуці. Діалог – це містерій, таїнство зустрічі. Діалог – це те, що нас повністю змінює».

Глава українських греко-католиків заявив, що він з розумінням ставиться до болю китайських католиків, але, проте, діалог з Патріотичною церквою та владою Китаю є необхідним.

Говорячи про ватикансько-російські стосунки, Блаженніший Святослав зазначив, що найбільшою його турботою у цьому питанні є небезпека політичної маніпуляції такими стосунками. Український прелат вважає, що ключовим для подолання цієї небезпеки є координація між Ватиканом і місцевою Церквою.

«Нам потрібне справді інтенсивне, а не теоретичне спілкування нашою Церквою та Апостольським Престолом, яке допоможе цьому діалогу», - сказав Блаженніший Святослав.