Блаженніший Святослав до місіонерів Божого милосердя УГКЦ: «Через вашу місію наша Церква отримала дар, за який молилася не один рік»
  • Втр, 22/11/2016 - 17:12

У контексті військових дій ми досвідчили, що Рік Божого милосердя для нас став ліками на рани України. Ми з вами перед обличчям агресора, несправедливого очорнення, вбивств, пролиття крові стали місіонерами Божого милосердя. Перед обличчям ненависті ми почали чинити діла милосердя. Тому навіть у цьому песимістичному історичному моменті християни мають Добру Новину.

Наголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, звертаючись до священиків-місіонерів Божого милосердя 22 листопада. На завершення Надзвичайного року Божого милосердя Блаженніший Святослав та владика Богдан (Дзюрах), голова оргкомітету Ювілейного року Божого милосердя в УГКЦ, разом із місіонерами помолилися Молебень до Божого милосердя в каплиці Патріаршого дому УГКЦ.

Додамо, 35 душпастирів УГКЦ з різних єпархій з України та поселень із нагоди Надзвичайного року Божого милосердя, проголошеного в усій Католицькій Церкві, отримали папське благословення для відпущення гріхів, навіть зарезервованих за Святішим Отцем.

«Цим Молебнем до Божого милосердя ми дякуємо Богу за цей  Надзвичайний рік Божого милосердя в нашій Церкві. Бо стільки добрих справ, стільки ран було загоєно, стільки надзвичайних виявів Божої любові до нас ми цього року досвідчили», - продовжив далі  Предстоятель. За його словами, ненависть несе із собою руйнування, спустошення, смерть, тому той, хто так живе, втомлюється від такого життя. Натомість Боже милосердя не тільки лікує рани, а відроджує і дає життя.

Блаженніший Святослав подякував також за дари, які Церква отримала цього року, Святішому Отцеві Папі Франциску. Особливо дякував за те, що Папа відкрив Рік Божого милосердя Ярославською іконою Божої Матері «Милосердя двері» і таким чином звернув увагу всієї Вселенської Церкви на Україну. «Ця ікона стала символом Божого милосердя в кожній нашій парафії у всьому світі. Тому за ту увагу до нашої Церкви та за цей Рік дякуємо Папі», - додав він.

Першоієрарх Церкви висловив велику подяку владиці Богдану (Дзюраху), який був «місіонером Божого милосердя в усій УГКЦ»: «Владика Богдан очолив оргкомітет, що координував лікувальну місію нашої Церкви». Дякуючи місіонерам Божого милосердя, Блаженніший Святослав додав: «Цей Рік є незабутнім для вас, бо через вашу місію наша Церква отримала дар, за який молилася не один рік. Ви досвідчили те, як зцілюється людська душа, коли на неї спливає Боже милосердя. Упродовж цього року ви отримали досвід духовного батьківства. А в нашій молодій Церкві так бракує сьогодні духівників…»  Бо кожен вірний, який прагне зростати в духовному житті, шукає доброго духовного провідника, який би взяв за руку і повів дорогою життя.

Блаженніший Святослав заохотив місіонерів примножувати дар, який вони отримали протягом цього року, – «бути добрими духівниками для тих синів і дочок, які зранені і потребують милосердя». «Не припиняйте бути місіонерами Божого милосердя. Прагну подякувати вам за всі молитви, які ви жертвували для Церкви. Нехай милосердний Господь буде милосердний над вами. Нехай те Боже милосердя, яке несе відродження, воскресіння і нове життя, принесе оновлення вашого священичого служіння», - побажав Глава Церкви священикам-місіонерам. А наостанок Предстоятель Церкви вручив їм патріарші грамоти за те, що «своєю жертовною працею впродовж Ювілейного року Божого милосердя активно долучалися до проведення реколекцій, місій, проповідей, уділювання Святого Таїнства Покаяння, стаючи дієвим знаком і знаряддям Божого милосердя для вірних нашої Церкви і для всіх людей доброї волі».