Блаженніший Святослав: «Християнин – той, хто своїм прощенням ділиться з ближнім»
  • Пон, 09/09/2013 - 10:33

У цей Рік віри християнам важливо розуміти, що коли ми віримо в Бога – отримуємо прощення всього того, що ми перед Ним завинили.

На цьому сьогодні, 8 вересня, в одинадцяту неділю після Зіслання Святого Духа, наголосив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук під час проповіді в монастирі Згромадження сестер служебниць у Львові.

Проповідник відзначив, що ми часто вповні навіть не усвідомлюємо ціни того прощення, яке нам дарує Небесний Отець.

«Саме свідомість того, що перше ми з вами отримали прощення і ця прощальна ініціатива походить від Бога, обумовлює спосіб стосунку віруючого до свого ближнього. Немає такої вини, яку завинив мені мій ближній, яку можна було б зіставити з тією виною, що я завинив перед Господом Богом», – пояснив проповідник.

Предстоятель зауважує, що той, хто не вміє прощати, просто не здатний прийняти прощення від Бога. Саме наш ближній є тим, кого нам посилає наш Небесний Отець, щоб із ним ми поділилися прощенням.

«Християнин – не тільки той, що вірить у прощення. Християнин – той, хто тим прощенням ділиться з іншим. Той, хто першим був прощений, повинен бути здатний прощати свого ближнього», – переконаний Блаженніший Святослав.

Глава Церкви просить подякувати Господу за всі дари, які ми маємо, а найбільше за дар віри в прощення. «Ми мусимо бути здатними той дар удержувати», – каже Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ