Блаженніший Святослав: Молимося, щоб Господь перемінив тривогу в радість
  • Втр, 17/03/2020 - 18:31

Глава Української Греко-Католицької Церкви розповів для італійської редакції про те, як Церква в Україні переживає ситуацію пандемії в світі та звернувся зі словами заохочення до українських мігрантів у Італії.

Молитва за здоров’я хворих і за медпрацівників у катедральних соборах, участь в літургії через засоби комунікації, вказівки для священиків, щоб запевнити, водночас, близькість до вірних і дотримання норм гігієни, поява нових форм солідарності, яка не припиняється. В інтерв’ю для італійської редакції Радіо Ватикану-Vatican News Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, розповів, як Церква в Україні переживає ситуацію, що склалася в зв’язку з пандемією нової коронавірусної інфекції. Ієрарх також висловив стурбованість становищем людей, заторкнутих війною, адже на теренах збройного конфлікту залишилася велика кількість літніх людей, що входять до групи особливого ризику.

Користаючи з нагоди, Блаженніший Святослав висловив солідарність з Італією, яка найбільше в Європі потерпає від пандемії, згадуючи і про велику українську діаспору в цій країні. У цьому контексті Глава УГКЦ звернувся зі словами заохочення до вірних, нагадуючи про те, що «карантин не закриває взаємини між людиною і Богом», коронавірус не перериває церковне сопричастя та єдність, особливим вираженням яких є молитва.