Блаженніший Святослав передав ікону за підписом Митрополита Шептицького монастирю студитів у Обухові
  • Втр, 19/02/2019 - 09:27

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на свято Стрітеня Господнього передув монастирю Студісьйкого Уставу УГКЦ в Обухові ікону Пресвятої Богородиці за підписом з датою Митрополита Андрея Шептицького.

Існує дві ікони Пресвятої Богородиці за підписом Митрополита Андрея Шептицького, які у 1914 році Митрополит, перебуваючи на засланні в Курську, подарував двом священикам на знак того, що він живий.

Одна ікона була підписана для отця Івана Алексевича, а друга – для отця Мирона Горникевича.

Ці ікони пішли різними шляхами. Одна пізніше опинилася в руках Блаженнішого Святослава і стала основою панагії Глави Церкви. Друга досі перебувала в родині Горникевичів у Австрії.

Нещодавно родина Горникевичів вирішила передати свою ікону УГКЦ. Горникевичі мали тільки єдине прохання – щоби вірні могли її публічно вшановувати.

Родина поросила, аби Глава Церкви сам визначив, куди передати ікону.

Блаженніший Святослав прийняв рішення передати ікону монастирю Студійського УставуУГКЦ в Обухові. Таким чином сталася цікава подія – дві ікони Боговородиці за підписом Митрополита Шептицького далекого 1914 року в Курську зустрілися 15 лютого 2019 року в Обухові на Київщині.