Блаженніший Святослав передав у Головний військовий клінічний госпіталь ЗСУ медичне обладнання
  • Пон, 16/12/2019 - 16:42

11 грудня 2019 року у відділення гнійної хірургії Головного військового клінічного госпіталю Збройних Сил України міста Києва передали медичне обладнання від Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

Про це у соціальній мережі повідомив військово-медичний капелан УГКЦ протоієрей Віталій Воєца. Зокрема він пригадав слова Глави УГКЦ, які він сказав 5 листопада 2019 року під час його візиту в госпіталь: «Цим візитом я хотів висловити нашу повагу до тих бійців і лікарів, які роблять все для того, щоб Україна була захищеною. Сьогодні мені було дуже важливо почути наших хлопців, які є пацієнтами цього госпіталю, та лікарів, які чувають над їхнім здоров’ям. Привернувши увагу до цих військовослужбовців, які її потребують, я думаю, ми можемо до ширшого загалу звернутися: ті хлопці потребують нашої любові, молитви, уваги та підтримки».

Відтак душпастир написав: «Тому у форматі вже не першої допомоги, як на рівні Патріарха так і єпископів УГКЦ, цього разу передали хірургічні відсмоктувачі, електрокардіограф, пульсоксиметр, тонометр автоматичний та інше. Також була передана фінансова допомога кільком воїнам для їх лікування і реабілітації».

Священник також зазначив, що керівництво госпіталю висловило щиру подяку усім, хто долучився до цієї справи. Зокрема о. Віталій подякував пану Онуфрієві Гандзію, о. Володимирові Волошину, душпастирю греко-католицької громади Святих Володимира та Ольги в Інсбруці (Австрія), та о. Юрієві Коласі, вікарію для вірних Східних Католицьких Церков в Австрії.

«Це не остання допомога у такому та інших форматах на потреби наших захисників і тих, хто ними опікується. Насправді, відкриймо наші серця до тих, хто оберігає наш спокій. Усім бажаємо здоров’я і радості», – наголосив о. Віталій Воєца.