Блаженніший Святослав подарував Галицьке Євангеліє Митрополиту Макарію
  • Втр, 27/11/2018 - 12:52

26 листопада 2018 року у Львові, з ініціативи Блаженнішого Святослава, Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви, відбулася його зустріч з Митрополитом Макарієм, Предстоятелем Української Автокефальної Православної Церкви. Мета візиту Глави УГКЦ - подарувати факсимільне видання Галицького Євангелія 1144 року, презентація якого відбулася 23 листопада в Софії Київській.

алицьке Євангеліє - це унікальна пам’ятка української домонгольської доби, яка свідчить про спільне коріння всіх спадкоємців єдиної Київської Церкви. Тому Блаженніший Святослав переконаний, що вона має бути в кожного з предстоятелів колись єдиної Київської Церкви Володимирового Хрещення. Тому 26 листопада він подарував один примірник Євангелії Патріарху Філарету, а тепер Митрополиту Макарію.

При цій нагоді співрозмовники обговорили сучасні суспільно-церковні події, які відбуваються в Україні. Зокрема говорили про важливість збереження міжконфесійного миру загалом, та між усіма частинами колись єдиної Київської Церкви зокрема. Було наголошено, що недопустимі будь які дії зі сторони духовенства чи мирян обох Церков, які б свідчили про зверхнє ставлення одне до одного.

«Усі ті процеси, які ведуть до об’єднання українського православ’я є позитивними, але вони не мають ставати причиною напруження у стосунках УАПЦ і УГКЦ», — наголосили співрозмовники.