Блаженніший Святослав подарував Галицьке Євангеліє Прем’єр-міністрові України
  • Птн, 01/02/2019 - 17:07

1 лютого 2019 року у приміщені Будинку Уряду України відбулась зустріч Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом на якій очільнику українського Уряду було подаровано факсимільне видання Галицького Євангелія 1144 року, презентація якого відбулася 23 листопада в Софії Київській.

Під час зустрічі було обговорено низку злободенних питань буття Української Держави, головно, подальшого проведення необхідних реформ та потребу підтримувати діалог Держави з Церквою й формувати таким чином спільне бачення майбутнього. Було предметно обговорено важливість утвердження духовних цінностей українського народу, які закорінені в християнській духовності часів Київської Русі та про які йде мова у Посланні Глави УГКЦ з нагоди століття відновлення соборності українського народу та його держави.

Глава Уряду зокрема сказав: «Наше спільне завдання зараз – розвивати державу і духовність. Адже віра – це фундамент, на якому ми можемо побудувати благополуччя і достаток. Глибоко переконаний, що це можна зробити через діалог». За його словами, зустрічі представників державної влади та духовенства допомагають накреслити спільні кроки для розвитку країни, краще розуміти поточні завдання і подальшу перспективу взаємодії.

Глава УГКЦ в свою чергу наголосив, що для релігійної спільноти важливо побудувати партнерські відносини з державними інституціями. А кожен діалог та зустріч – «можливість послужити для спільного блага нашого народу і нашої держави, задля примноження якого Українська Греко-Католицька Церква, яка була, є і буде державницькою, але ніколи не державною, - готова підставити своє плече».