Блаженніший Святослав подякував Митрополитові Вроцлавському Юзефу Купному за відкритість і допомогу для українців Польщі
  • Суб, 02/06/2018 - 21:15

Другий день роботи Постійного Синоду УГКЦ традиційно розпочався Божественною Літургією в стінах вроцлавської катедри. Після закінчення Служби Божої всі єпископи разом з Блаженнішим Святославом, на запрошення Митрополита Вроцлавського Юзефа Купного, переїхали на острів Тумський до резиденції архиєпископів вроцлавських.

Зустріч відбулася в теплій невимушеній атмосфері під час сніданку. У розмовах було порушено також низку важливих питань. Особливе місце мала тема польсько-українського примирення.

Блаженніший Святослав запросив Митрополита Юзефа відвідати Київ, а також подякував за добру співпрацю між нашими Церквами на території Долішньої Сілезії, за відкритість і допомогу в організації нових греко-католицьких душпастирств, двері яким з благословення Митрополита Юзефа відкривають римо-католицькі храми. Згадано було також надзвичайно велику допомогу та внесок у розвиток структур Вроцлавсько-Гданської єпархії з боку кардинала Хенрика Гульбіновича.

Mитрополит Юзеф, як голова комісії щодо суспільних справ при Єпископській Конференції Польщі, поділився планами організації восени цього року у Вроцлаві конференції на тему примирення та діалогу, участь в якій візьмуть делегати з Польщі і Німеччини, запросив на неї також Блаженнішого Святослава.

На завершення зустрічі було зроблено спільне фото, а також вручено взаємні пам'ятні подарунки.

www.cerkiew.net.pl