Блаженніший Святослав подякував Папі Франциску за молитву за мир в Україні і світі
  • Срд, 01/06/2022 - 16:22

В останній день травня в папській базиліці Санта Марія Маджоре у Римі відбулася молитва на вервиці, яку ініціював і особисто очолив Папа Франциск. Усі зібрані у храмі і ті, хто єдналися у молитві через засоби комунікації молилися за мир в Україні і світі.

Десятки вервиці проказували представники різних категорій Божого люду, яких протягом останніх років особливо заторкнули страждання, пов’язані з війнами та політичною нестабільністю в різних частинах світу. І першу десятку проказувала українська сім’я: диякон Михайло та його дружина Оксана зі своїми чотирма дітьми.

Серед молільників, які зібралися в базиліці, були численні представники української громади Риму, між якими були й ті, хто вимушено поповнив її ряди протягом останніх місяців загарбницької війни росії проти України.

«Від усього серця дякую Святішому Отцеві за його співпереживання з українським народом, який страждає від несправедливої агресії. Дякую за постійну молитву, якою Папа Франциск огортає усіх нас. Він, терплячи власні немочі, пересуваючись у візочку, сам захотів попровадити цю молитву», – зазначив у коментарі Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Він також подякував усім українцям, які у цей день зійшлися до базиліки, щоб бути безпосередніми учасниками молитви. Подякував і тим, які молилися онлайн, зокрема через ретрансляцію на «Живому ТБ». У цій молитві, яка вийшла в ефір в рамках щоденної ініціативи «Вервиця єднає», наживо єдналися понад 18 тисяч молільників.

За допомогою засобів комунікації з базилікою в Римі єдналися також санктуарії з усього світу, між якими Марійський духовний центр в Зарваниці, що на Тернопільщині.